Nu går vi in i slutfasen när det gäller årets deklarationer.

24feb2018

Nu är det högtryck när det gäller att slutföra alla deklarationer. Behöver du hjälp så är det hög tid att kontakta oss nu för att vi ska kunna hjälpa er innan den 4:e maj. 

Ett tips för privatdeklarationer och enskilda firmor är att deklarera via skatteverkets e-tjänst. Då får du en massa siffror förifyllda ifrån skatteverket.

Enskilda firmor ska lämna uppgifter om inkomster och utgifter på blankett NE som ska bifogas deklarationen. Titta på din ifyllda blankett ifrån Skatteverket ifall du har gamla periodiseringsfonder som du måste återföra. Periodiseringsfonderna måste återföras senast sex år efter avsättningen.

För Handelsbolag kom ihåg att lämna INK4DU där du lämnar uppgifter om dina delägarrätter och blankett N3A för ditt Handelsbolags resultat. Handelsbolagets resultat ska även deklareras på INK4.

Om du äger aktier i ett Aktiebolag står det på din blankett att du förväntas lämna en K10:e blankett. Du rekommenderas att göra det men om du INTE tagit ut någon utdelningen ifrån bolaget under deklarationsåret, så behöver du inte lämna in någon K10:a detta år.

Lycka till!